Horeca en detailhandel

Er komt steeds meer belangstelling voor de olijf olie van onze stichting en niet alleen van particulieren maar ook van Horeca en Detailhandel. In dit verband een korte toelichting op ons prijsbeleid. Voor de normale verkoop hebben we uitgangsprijzen bepaald van resp.       E 12 , E 18 en E 27 voor 250 ml, 500 ml en 750 ml. ( in geval van verzending kan hier ietsje bijkomen) Dit is gerelateerd aan de superieure kwaliteit niet extreem duur en we zijn nu eenmaal geen discounter. Het hele bedrag gaat naar opleiding van kinderen in Kenya of anderszinse ondersteuning van mensen in serieuze problemen.

De Horeca en de Detaillisten nemen wat grotere aantallen af en met hen kunnen we als ze dat willen aparte afspraken maken. Het is redelijk dat ze zelf ook enige vergoeding voor hun inzet ontvangen en dat bedrag kan dan naar eigen keuze in overleg met ons in mindering worden gebracht op de geadviseerde verkoopprijs. We verrekenen het dus bij afdracht van de verkochte cq geleverde flessen. Alleszins redelijk lijkt het ons. Wij hebben natuurlijk als stichting het voordeel van de spin off. Zij creëren meer bekendheid en we hopen dat dit tot vervolgorders gaat leiden.

Overigens is de gemiddelde opbrengst per fles in totaal aanzienlijk hoger dan de gevraagde prijs omdat veel mensen zelf bepalen hoe hoog zijn/haar donatie aan het goede doel is en vervolgens de levering van de olie als extra bonus ziet. Win Win voor alle partijen dus.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.