Ode aan de founders Jose en Veroniek..

We zijn al meer dan 20 jaar actief in Kenia en zoals de doelstelling aangeeft geven we hulp en bijstand aan de groepen mensen die tot de allerarmsten in de wereld behoren. Het is allemaal begonnen bij twee toppers van dames. Jose van Kasteren die lange tijd doorgebracht heeft in de regio Bussia in west Kenia niet ver van het Victoriameer. Ze heeft daar scholen opgezet, huizen gebouwd, het hospitaal ondersteunt en heel veel oudere mensen begeleid en van voedsel en medicijnen voorzien.
In Lodwar heeft Veroniek Kerssemakers vijftien jaar gewoond midden tussen de Turkana bevolking die als nomaden door de warmste, droogste en armste streek van Kenia trekken. Ook daar was het hoofddoel om meisjes onderwijs te laten volgen en op die manier een betere toekomst te geven.
We weten het niet precies meer maar we schatten in dat we in die lange tijd toch wel vijfentwintighonderd kinderen aan een opleiding hebben geholpen. En daarnaast natuurlijk het bouwen van slaapzalen, klaslokalen, waterverzamelplaatsen, waterpompen en zo al meer. We moeten het de laatste tijd wat kleinschaliger doen omdat we alle activiteiten delegeren aan de lokale projectmanagers met wie we een langjarige relatie hebben opgebouwd. Omdat we door onze leeftijd wat minder contacten in het bedrijfsleven hebben is het fundraisen ook wat meer sprokkelen geworden en blijven de grotere omvangrijke bijdragen uit.
Maar we gaan door middels actief fundraisen en natuurlijk via de verkoop van de overheerlijke, supergezonde olijfolie van het fameuze merk Oil for Education

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.