The story of the Okhea Family

Zo kan het leven gaan. Bernard Okeah komt uit een gezin van 8 kinderen, allemaal jongens.

Zijn vader was een kleine boer in de regio Lodwar en moest een belangrijk gedeelte van het jaar naar Nairobi verhuizen om daar als losarbeider het te schamele ontoereikende inkomen aan te vullen. In 2000 is hij op weg naar huis en komt bij een van de vele ongelukken met kleine gammele vervoersbusjes om het leven.
Zijn moeder werkte als assistent verpleegster.

De weduwe blijft achter met acht kinderen en er is geen hond die zich om haar bekommerde. Wat er aan erfenis was, een lemen huisje met een klein stukje grond , verviel aan de broers van de vader omdat de kinderen nog minderjarig waren en al snel had het hele gezin geen onderdak en geen toekomst meer. Ze leefden onder erbarmelijke omstandigheden in een oud gebouw van het hospitaal zonder ramen of deuren.
De kinderen bleken bijzonder pienter te zijn en al snel hebben wij hen in ons programma opgenomen.
Bernard is de op een na oudste en blonk uit op de lagere school. Via ons programma voor middelbare scholieren kon hij ook naar vervolg onderwijs , hij kwam terecht op een goede school en doorliep het middelbaar onderwijs met glans, hij eindigde als de beste van zijn jaar.
Hij kreeg een beurs voor de universiteit , richting “nursing”. Wij hebben alleen de kosten van boeken, accommodatie enz. hoeven te betalen en ook hier weer hetzelfde verhaal : Hij doorliep de 4 jaar met glans op een van de beste universiteiten, studeerde ” summa cum laude” af en kreeg een extra studiejaar aangeboden waar hij dankbaar gebruik van heeft gemaakt .

Bernard is nu financieel directeur bij een Amerikaanse organisatie die nieuwe medicijnen ontwikkelt op diverse gebieden. Hij woont en werkt in Kisumu dat niet ver van het  Victoria Meer ligt.

Op de foto zijn gezin , hij heeft 2 zonen en zijn vrouw is verpleegster en hij neemt een belangrijk gedeelte van de zorg voor zijn familie op zich.