Update 2022

We zijn de laatste tijd wat minder actief geweest op de website maar dat betekent niet dat er niets is gebeurd sinds het laatste bericht. Integendeel, we zijn een grootschalig project begonnen in India. Sirimba krijgt wat minder, maar ook daar ondersteunen we nog steeds de activiteiten van Father Chris zowel middels bijdragen voor de opleiding van kinderen als andere projecten die het leven in die regio wat draaglijker maken.
Naar Sirimba is tot op dit moment dit jaar wel nog E 14.712 overgemaakt voor verschillende projecten.

Ook in Lodwar blijven we ons overwegend richten op het verstrekken van beurzen voor kinderen en wel voornamelijk meisjes op enkele goed aangeschreven middelbare scholen.
Omdat het door het effect van Corona wat ingewikkelder is geworden om precies de termijnen te volgen waarin de schoolgelden moeten worden betaald hebben we het jaar bedrag in een keer volledig overgemaakt zodat Esther daar zelf kan bepalen wanneer en naar welke scholen de centjes moeten worden betaald. Het gaat hier over een bedrag van E 8.555 voor nog 30 studenten waarvan er 10 uit form 4 zullen uitstromen.
Dit houdt in dat er tot nu toe in 2022 geen geld meer hoefde te worden overgemaakt.

Maar de wat grotere bedragen gaan nu naar de bouw van een textiel weverij in India. De bouw voor ruimtes waarin vijf weefgetouwen moeten worden ondergebracht zijn in volle gang en we hopen dat de operatie in 2023 kan worden opgestart. Het is de bedoeling dat er werk wordt gecreƫerd voor de mensen uit de laagste kaste die in India nog steeds aanwezig is, de zgn onaanraakbare. Ze kunnen daar ook een beroepsopleiding krijgen. Er is door een forse schenking van een donor een bedrag beschikbaar van E 75.000 dat in 3 tranches van E 25.000 zal worden betaald.
Het project staat onder leiding van father Joe die actief is als pastoor in Schijndel maar die geboren is in de streek waar de bouw plaatsvindt, en hij heeft daar weer bekenden en familie die middels een trust het project begeleiden en controleren. Het lijkt tot nu toe allemaal meer dan goed te verlopen.

Tot zover de info over de activiteiten van onze stichting gedurende dit lopende jaar.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.