Verslag vergadering 10 september 2018.

Op 10 september 2018 hadden we onze eerste vergadering met bestuur en projectleiders. De onderwerpen die aan de orde kwamen betroffen:
Toelichting op verloop van eerste halfjaar, administratieve rompslomp, eerste projecten,
fondswerving, financiële verantwoording, prijsbepaling Olijf olie, gebruik social media.

Al brainstormend werd gesproken over :
Hoe breiden we het distributie netwerk uit, vrienden, families, werkomgeving, service clubs als Rotary, Lions, Social Circles enz.
Investering nieuwe voorraad olijfolie bij de nieuwe oogst. Transport vanuit Italië naar Nederland en de opslag.
Mogelijk aanmelden bij een bestaande web winkel om de olie onder te brengen als product en gebruik te maken van een bestaand logistiek systeem.

Voor wat de kosten betreft heeft een speciale vriend zich aangemeld als degene die alle kosten van oogsten, persen, bottelen, verzenden en opslaan voor zijn rekening neemt zonder de stichting te belasten. Dit houdt in dat voorlopig de hele opbrengst van verkopen naar projecten kan gaan zonder dat er kosten aan de stichting worden toegerekend.

De kwaliteit van de olie is bijzonder goed en we leveren alles 100% biologisch.
De indicatieve verkoopprijzen zijn resp: E 25, E15, E 10 voor 750 ml, 500ml, en 250ml.
We gaan ervan uit dat sponsoren begrijpen dat deze prijzen niet kunnen worden vergeleken met supermarktprijzen waar overwegend olie van mindere kwaliteit wordt aangeboden. We rekenen er een beetje op dat donoren beseffen dat het geld volledig naar het goede doel gaat en dat we geen enkel winstoogmerk hebben.

Na het sluiten van de vergadering nam iedereen een paar flessen mee met het doel de bekendheid van de stichting verder te vergroten en onze activiteiten bij zoveel mogelijk potentiele donoren onder de aandacht te brengen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.