Update en Vergadering.

Het is even rustig geweest in de vakantie periode. We hebben wel gewerkt aan het verder uit ontwikkelen van de olijf olie in Italië. Er zijn nu definitief vier formaten flessen. 0,75 cl, 2 formaten 0,50 cl en een kleine fles van 0,25 cl. beschikbaar.

Ook hebben we samenwerking gezocht met twee vooraanstaande Masseria die ons helpen bij bottelen en versturen.  Zo zal er naast onze eigen olie ” Olearola Salentina” ook de wat pittigere en pikantere olie “Coratina” en de milde “Peranzana” beschikbaar zijn. De eerste 50 flessen zijn per koerier naar Nederland gestuurd en dat transport is correct verlopen.

Zo een beetje voor de vuist weg hebben we een aantal mensen benaderd om te proeven en te keuren en dat heeft naast enthousiaste reacties ook tot enkele, mogen we wel zeggen, genereuze donaties geleid. Hartelijk dank dus aan onze nieuwe vrienden.

Maandag 10 september is de eerste voltallige vergadering van bestuur en projectleiders. Jose brengt een gast mee. Het is Bernard Ogiambo Okeah, (30 jaar) een van de vele leerlingen die onder haar begeleiding een volledige opleiding heeft gevolgd. Via de opvang in het weeskinderen project, kwam hij naar de primary school, daarna secundary school, en op universiteit is hij afgestudeerd als arts en werkt nu in het hospitaal van Kisumu. We zien er naar uit hem te ontmoeten. Een prachtig voorbeeld hoe zinvol en nuttig de gedoneerde bedragen van sponsoren zijn aangewend.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.